-грыбы свежыя - 15 шт.
-ці грыбы сушоныя - 15 шт.
-бурак сталовы - 500 г
-капуста белакачанная - 250 г
-пастарнак - па густу
-пятрушка - па густу
-салера - 125 г
-цыбуля рэпчатая - 2-3 галоўкі
-алей - 150 мл
-мука - 1 г. лыжка
-воцат - па густу
-лаўровы ліст - па густу
-соль - па густу
-перац - па густу
Добра вычышчаныя і прамытыя грыбы паставіць варыць у 1,5 л вады (сушоныя грыбы заліць вадой на 2-3 гадзіны перад гатаваннем), пакласці дробна нарэзаную гародніну, цыбулю, соль і варыць на павольным агні да гатовасці. У асобным посудзе спасераваць нарэзаны саломкай бурак і дробна нашаткаваную капусту, усыпаць муку, размяшаць, заліць працэджаным адварам ад грыбоў, дадаўшы дробна нарэзаныя грыбы, і варыць 30-40 хвілін. Зафарбаваць чорбу бурачным сокам (чырвоны бурак нацерці і адціснуць), пакласці перац, лаўровы ліст і падкісліць воцатам.
|