-фасоль струковая - 30 г
-перац салодкі - 15 г
-бурак - 30 г
-памідоры - 18 г
-бульба - 30 г
-жаўток - 0.3 шт.
-морква - 12 г
-смятана - 12 г
-корань пятрушкі - 9 г
-зеляніна - 2 г
-цыбуля - 15 г
-соль - па густу
Падрыхтаваны бурак шаткуюць тонкай саломкай, кладуць у кіпячую ваду і вараць да паўгатовасці. Затым дадаюць нарэзаныя струкі фасолі, салодкага перцу, нарэзаныя цыбулю і моркву. Пасля гэтага кладуць нарэзаную лустачкамі бульбу, вычышчаныя ад насення і нарэзаныя памідоры. Усё даводзяць да кіпення, затым ўліваюць кіпячоны і працэджаны квас-борш, вараць да гатовасці, соляць і падфарбоўваюць чорбу бурачным сокам. Пры падачы чорбу запраўляюць жаўткамі сырых яйкаў, змяшанымі са смятанай, і пасыпаюць дробна нарэзанай зелянінай.
|