-бульба - 250 г
-морква - 60 г
-бурак - 500 г
-зеляніна пятрушкі - па густу
-кроп - па густу
-цыбуля рэпчатая - 60 г
-соль - па густу
Бурак ачысціць, нарэзаць дробнай саломкай і варыць з адной цэлай морквай і дробна нарэзанай цыбулінай амаль да поўнай гатовасці. Затым пасаліць, пакласці нарэзаную тонкімі лустачкамі бульбу і зеляніну. Калі гародніна паразмякае, уліць асобна ўскіпячоны і працэджаны квас-боршч. Даць пакіпець. Каб атрымаўся прыгожы колер, гатовую чорбу зняць з агню і даць трохі астыць. Затым працерці на тарцы сыры бурак і апусціць у друшляку ў чорбу так, каб цёрты бурак добра пакрыла вадкасцю. Пакінуць так на 15 хвілін, пакуль бурак не збялее, а чорба не падфарбуецца. Выняць друшляк і падаваць чорбу, заправіўшы яйкам і смятанай.
|