(першыя стравы)
-300 г цяляціны/ялавічыны
-1 морква
-2 цыбуліны
-1/2 кораня пятрушкі ці салеры (можна сушонай)
-50 г сушоных грыбоў
-150 г мукі
-1 яйка
-зеляніна пятрушкі і чабора
-400 мл квасу
-1 грыбны булённы кубік
-1 мясны булённы кубік
-соль,
- перац
1. Мяса парэзаць кубікамі і пасмажыць. Можна і адварыць, але лепшы варыянт - хуткаварка. Адкласці ў бок.
2. Грыбы раскрышыць рукамі, заліць трохі вадой і сварыць да гатовасці.
3. Цёртую моркву, шаткаваную цыбулю, зеляніну і пятрушку/салеру пасераваць на працягу 10 хвілін. Дадаць да грыбоў і працягваць варыць на павольным агні, заліў гароднінна-грыбную сумесь папярэдне пракіпячоным квасам (трэба звярнуць увагу, каб квас не быў салодкім).
4. Прыгатаваць лапшу і асобна адварыць яе ў падсоленай вадзе.
5. Па канчатку варкі дадаць лапшу
|