- цыбуля-парэя – 1 кг
- рэпчатая цыбуля - 100 г
- салера - 50 г
- цукровыя косткі – 1 кг
- алей - 50 мл
- квас з вотруб'я (ці хлебны квас) – 1 л
- пятрушка і любіста (зеляніна) - па густу
- соль.
Сварыць булён з костак (каля 1,5 л). У булён пакласці дробна нарэзаныя цыбулю і салеру, вымыты рыс і варыць 30 хвілін. Нарэзаныя лустачкамі белыя сцеблы цыбулі-парэі спасераваць у алеі, пакласці ў булён, варыць яшчэ 20 хвілін. Ўліць асобна ўскіпячоны і працэджаны квас, пасаліць і заправіць чорбу дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі і любісты.
|