-брынза - 0.5 шклянкі
-цыбуля-парэя (сцеблы) - 0.25 шт.
-мука - 2 ст. лыжкі
-масла - 3-4 ст. лыжкі
-яйка - 1-2 шт.
-малако кіслае - 0.5 шклянкі
Цыбулю-парэю ачысціць, дробна нарэзаць, пакласці ў кіпячую падсоленую ваду, давесці да мяккасці. Спасераваць муку з маслам. Пасіроўку развесці і дадаць да цыбулі. Чорбу працягваць варыць пры кіпенні 4-5 хвілін. Перад тым як зняць яе з агню, дадаць брынзу, нарэзаную кубікамі. Заправіць чорбу яйкамі і кіслым малаком. Перад падачай пасыпаць дробна нарэзанай пятрушкай ці чорным перцам.
|