-фасоль - 40 г
-алей - 10 г
- цыбуля рэпчатая - 24 г
-морква - 13 г
-корань салеры - 15 г
-памідоры - 24 г
-перац струкавы салодкі - 27 г
-тамат-пюрэ - 3 г
-мята - 5 г
-зеляніна пятрушкі - 5 г
-перац чырвоны - 1 г
-воцат - 5 г
-мука - 3 г
Перабраную фасоль замочваюць у халоднай вадзе на працягу 3-4 гадзін. Пасля гэтага заліваюць булёнам ці халоднай вадой, дадаюць частку алею і на слабым агні пад вечкам разам з часткай цыбулі, нарэзанай долькамі, морквы і салеры, нарэзаных кубікамі, і салодкага перцу, нарэзанага кавалачкамі, вараць фасоль да мяккасці. Затым даліваюць булён, дадаюць нарэзаныя долькамі свежыя памідоры і вараць 5-8 хвілін. Частку пакінутай цыбулі падсмажваюць на алеі, дадаюць муку і пасеруюць яе да залацістага колеру, пасля гэтага дадаюць таматавае пюрэ, чырвоны перац і зноў прасмажваюць. Атрыманую запраўку разводзяць булёнам ці вадой, апускаюць у чорбу і даводзяць да кіпення. Гатовую чорбу запраўляюць соллю, дробна нарэзанай мятай і воцатам. Падаюць, пасыпаўшы дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі.
|