-ялавічына - 400 г
-ці курыца - 400 г
-вада - 10 шклянак
-фасоль - 1 шклянка
-бульба - 8 шт.
-морква - 1 шт.
-корань пятрушкі - 1 шт.
-корань салеры - 1 шт.
-тамат-паста - 1 ст. лыжка
-масла сметанкавае - 4 ст. лыжкі
-ці алей - 4 ст. лыжкі
-цыбуля рэпчатая - 2 галоўкі
-квас - 200-250 г
-соль - па густу
-перац - па густу
- цыбуля зялёная - па густу
-зеляніна пятрушкі - па густу
-зеляніна кропу - па густу
-зеляніна салеры - па густу
Ў кіпячы мясны ці курыны булён апусціць папярэдне звараную белую фасоль і сырую бульбу, нарэзаную долькамі. Праварыць 10-15 хвілін, затым дадаць спасераваныя з таматам моркву, пятрушку, салеру і цыбулю, нарэзаныя саломкай. Даць пакіпець яшчэ 3-5 хвілін, затым ўліць квас з вотруб'я, дадаць соль, спецыі, зеляніну леушцяна (салеры) і давесці да кіпення. Перад падачай пасыпаць дробнарубленай зелянінай; можна дадаць смятану і струкавы перац.
|