-хлеб белы - 100 г
-малако - па густу
-цыбуля - 0.5 шт.
-яйка - 0.5 шт.
-вада - па густу
-сечаная зеляніна - па густу
-ялавічына - 200 г
-квас - па густу
-смятана ці сліўкі
-перац – па густу
-соль - па густу
Ў кіпячы касцяны булён кладзём пасераваную гародніну, дадаем пракіпячоны квас, які варыцца 5 хвілін і запраўляем смятанай ці сліўкамі. Ялавічыну разам з рэпчатай цыбуляй прапускаем праз мясасечку, дадаем яйка, соль, перац, ваду ці малако і добранька ўзбіваем. Гатовы фарш дзелім на шарыкі велічынёй з грэцкі арэх і варым на пару (ці злёгку абсмажваем на патэльні). З белага хлеба зразаем скарыначку, наразаем яго на маленькія кубікі і падсушваем у духоўцы. Падаючы да стала, кладзём у кожную талерку фрыкадэлькі, заліваем іх чорбай і пасыпаем дробна сечанай зелянінай. Грэнкі падаём асобна.
|