-кіслае малако - 1/2 шклянкі
-ялавічына на костачцы - 350 г
-воцат - 1 г. л.
-корань пятрушкі сушоны - 1 шт.
-алей - 2 ст. л.
-соль - па густу
-морква сярэдняга памеру - 1 шт.
-памідоры - 2 шт.
-цыбуліна вялікая - 1 шт.
-яйка - 1 шт.
-рыс - 1 ст. л.
1. Мяса заліць 1,5 л халоднай вады, дадаць воцат і соль. Давесці да кіпення і варыць 2 гадзіны.
2. Цыбулю, моркву і корань пятрушкі ачысціць, здрабніць і абсмажываць у разагрэтым масле разам з рысам, 10 хвілін. Дадаць нарэзаныя кавалачкамі памідоры, рыхтаваць 2 хвіліны.
3. Булён працадзіць, мяса нарэзаць кавалачкамі. Пакласці гародніну з рысам і мяса ў кіпячы булён, варыць 15 хвілін. Заправіць чорбу сумессю кіслага малака з яйкам і чорным перцам, прагрэць, 1 хвіліну.
|