-грудзінка свіная - 500 г
-фасоль - 250 г
-бульба - 80 г
-цыбуля рэпчатая - 100 г
-цыбуля-парэя - 50 г
-морква - 80 г
-пятрушка - 80 г
-тлушч - 40 г
-квас - 200 г
-тамат-пюрэ - 20 г
-зеляніна пятрушкі - па густу
-перац - па густу
-соль - па густу
Белую фасоль замачыць у халоднай вадзе і пакінуць на 5-8 гадзін. Свіную грудзінку нарэзаць кавалачкамі, абсмажыць, разам з фасоллю пакласці ў рондаль, заліць вадой і варыць да гатовасці прадуктаў. Цыбулю-парэю і цыбулю рэпчатую, моркву, корань пятрушкі нарэзаць лустачкамі і абсмажыць у тлушчы. Тамат-пюрэ выгрэць асобна. У кіпячы булён пакласці абсмажаныя карэнні, адвараную фасоль з грудзінкай і адварам, кіпяціць, дадаць бульбу, нарэзаную долькамі, а за 10 хвілін да гатовасці - тамат-пюрэ. У канцы варкі ўліць пракіпячоны хлебны квас і пакласці лаўровы ліст, чорны молаты перац, зеляніну пятрушкі, соль.
|