-грыбы свежыя - 200 г
-цыбуля - 1 шт.
-масла сметанкавае - 2-3 г. лыжкі
-ці алей - 2-3 г. лыжкі
-мука пшанічная - 1 г. лыжка
-шпінат - па густу
-яйка - 1 шт.
-зеляніна кропу - па густу
-ці зеляніна пятрушкі - па густу
-перац чорны молаты - па густу
-перац чырвоны салодкі - па густу
-соль - па густу
Грыбы перабраць, ачысціць, прамыць, нарэзаць і сварыць у падсоленай вадзе. Спасераваць дробна нарэзаную цыбулю разам з маслам і мукой. Пасероўку пасыпаць салодкім перцам, развесці яе вадой і ўліць у рондаль з грыбамі. Дадаць дробна нарэзаны шпінат. Суп давесці да гатовасці. Перад падачай пасыпаць звараным укрутую і здробненым яйкам, змяшаным з зелянінай і перцам. Па жаданні шпінат можна замяніць дзікім ці салатным шчаўем.
|