-мякаць ялавічная - 400 г
-морква - 120 г
-пятрушка - па густу
-салера - па густу
-пастарнак - 100 г
-цыбуля рэпчатая - 100 г
-бульба - 400 г
-перац салодкі - 1 шт.
-капуста белакачанная - 120 г
-памідоры - 5 шт.
-тамат-паста - 1 ст. лыжка
-алей - 50 мл
-квас - 800 мл
-ці сок цытрыны - па густу
-гарошак зялёны кансерваваны - 50 г
-фасоль струковая вараная - 50 г
-зеляніна пятрушкі - па густу
-зеляніна кропу - па густу
-любіста (зеляніна) - па густу
-соль - па густу
Нарэзанае кубікамі мяса паставіць варыць, заліўшы халоднай вадой і пасаліўшы. Калі вада закіпіць, зняць пену і варыць на слабым агні, дадаўшы дробна нарэзаную цыбулю. Нарэзаную кубікамі гародніну спасераваць у масле і закласці ў булён, калі мяса амаль гатова. Тады ж пакласці і нарэзаную кубікамі бульбу і варыць яшчэ 20 хвілін. Асобна закіпяціць квас і ўліць у булён, паклаўшы адначасова гарошак, фасоль, таматавую пасту і вычышчаныя ад скуркі і насення памідоры. Даць чорбе ўскіпець, пасыпаць яе дробна нарэзанай зелянінай і падаць да стала.
|