-2 л вады,
-1 л барша,
-карэнні,
-1 цыбуліна,
-3 вялікіх кабачка,
-2 памідора,
-зеляніна,
-соль,
-1 жаўток,
-2 ст. лыжкі смятаны
-ці 1 ст. лыжка алею,
-1 ст. лыжка мукі.
Паставіць варыць дробна нарэзаную цыбулю, цэлую моркву і цэлую пятрушку. Калі гародніна сварыцца, ўліць асобна ўскіпячоны борш і пакласці вычышчаныя ад скуркі і нарэзаныя невялікімі лустачкамі кабачкі. Дадаць памідоры, трохі кропу і трохі зеляні пятрушкі. Пасаліць па густу і сачыць, каб кабачкі не разварыліся. Такую чорбу можна запраўляць падсмажанай з алеем мукой ці ж ўзбітым са смятанай жаўтком.
|