-1 л вады,
-1 л барша,
-6 кавалкаў карпа (каля 600 г),
-карэнні,
-1 цыбуліна,
-3 ст. лыжкі рысу,
-зеляніна,
-соль.
Паставіць варыць дробна нарэзаныя моркву, пятрушку, цыбулю. Дадаць перабраны і прамыты рыс. Разрэзаць рыбу, выдаліць з галавы "горкую костачку", вытрыбушыць і прамыць у адной вадзе, зусім не вымочваючы, каб не страціла густу. Нарэзаць кавалкамі і, калі гародніна будзе амаль гатовая, пакласці рыбу ў рондаль (звычайна лепшыя кавалкі смажацца ці падрыхтоўваюцца інакш, а ў чорбу кладуць галавізну і хвост). Варыць на ўмераным агні. Зняць пену і па густу пасаліць. Калі чорба будзе амаль гатовая, ўліць асобна ўскіпячоны і працэджаны борш і дадаць жменю дробна насечанай зеляніны. Даць яшчэ пакіпець. Можна падаваць і ў халодным выглядзе. Такім жа чынам вырабляецца чорба з дробнай рыбы.
|