-1,5 л вады,
-500 г крапівы,
-1 галоўка рэпчатай цыбулі,
-на кончыку нажа чырвонага перцу,
- 40 г рысу,
-соль - па густу,
-квас-борш ці цытрынавы сок - па густу.
Для запраўкі
-1 ст.л. мукі,
- 80 мл алею
Лісце маладой крапівы перабраць, прамыць і апусціць у кіпячую падсоленую ваду (1,5 л), варыць на слабым агні. У разагрэтым масле падрумяніць муку, змяшаць з дробна нарэзанай цыбуляй і чырвоным перцам, развесці адварам крапівы, добра перамяшаць і закласці разам з рысам у чорбу. Калі рыс гатовы, чорбу падкісліць квасам ці цытрынавым сокам.
|