-1,5 л вады,
-1 л барша,
-сярэдняй велічыні кураня,
-карэнні,
-1 цыбуліна,
-3 ст. лыжкі рысу,
-зеляніна,
-зялёная цыбуля,
-2 памідора,
-соль,
-1 жаўток,
-2 ст. лыжкі смятаны.
У кіпячую ваду пакласці моркву, карэньчык пятрушкі і дробна нарэзаную цыбулю. Калі закіпіць, пакласці разробленае кураня разам з лапкамі, галоўкай, пупком і пячонкай. Пасаліць. Зняць пену і пакласці перабраны прамыты рыс. Дадаць асобна ўскіпячоны і працэджаны борш, дробна насечаныя зялёную цыбулю, кроп і зеляніну пятрушкі, а таксама нарэзаныя кавалачкамі памідоры, якія папярэдне ачысціць ад насення. Перад падачай чорбу заправіць у супніцы жаўтком і 2 ст. лыжкамі смятаны.
|