-вада - 1 л
-лебяда - 750 г
- цыбуля рэпчатая - 150 г
-морква - 50 г
-салера - 50 г
-рыс - 50 г
- алей – 100 г
-смятана - 200 мл
-мука – 1 ст. лыжка
-жаўток сыры – 3 шт.
- цыбуля зялёная – 1 пучок
-зеляніна эстрагону - па густу
-соль - па густу
Дробна нарэзаную цыбулю заліць кіпенем (1 літр), дадаць старанна прамытае і дробна нарэзанае лісце лебяды. Моркву і салеру нарэзаць маленькімі кубікамі, спасераваць у алеі, запусціць у рондаль з лебядой і варыць прыблізна 20 хвілін, пасля чаго пакласці асобна адвараны рыс. Узбіць жаўткі са смятанай і мукой і ўліць тонкім струменьчыкам у чорбу, дадаць соль і воцат па густу і дробна нарэзаную, папярэдне апараную кіпенем зеляніну эстрагону.
|