-певень - 150 г
-пятрушка - 10 г
-морква - 20 г
-салера - 10 г
-бульба - 150 г
-мука - 5 г
-тлушч - 10 г
-смятана - 25 г
-цыбуля рэпчатая - 20 г
-квас - па густу
-часнык - па густу
-зеляніна - па густу
-перац - па густу
-соль - па густу
Ў моцны булён з пеўня апускаюць нарэзаныя саломкай і абсмажаныя цыбулю, моркву, пятрушку, салеру, даюць пакіпець 5-7 хвілін, затым кладуць нарэзаную долькамі бульбу і вараць яшчэ 10-12 хвілін. Запраўляюць чорбу пасераванай пшанічнай мукой, чырвоным перцам, соллю, пракіпячоным квасам, даюць закіпець. У талерку з чорбай кладуць смятану, часнык, зеляніну.
|