Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 3
    Гасцей: 3
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ЧОРБА З ПЕЎНЯ ПА-МАЛДАЎСКУ

    -вада - 2 л

    -певень - 1 шт.

    -морква - 1 шт.

    -корань пятрушкі - 1 шт.

    -корань салеры - 1 шт.

    -бульба - 4-5 шт.

    -мука - 1 ст. лыжка

    -масла сметанкавае - 30 г

    -алей - 1 ст. лыжка

    -смятана - 3-4 ст. лыжкі

    -цыбуля - 1 шт.

    -квас - 1 л

    -часнык - 2-3 долькі

    -зеляніна пятрушкі - 2 ст. лыжкі

    -кроп - 2 ст. лыжкі

    -лаўровы ліст - 1 шт.

    -перац духмяны - 2-3 гарошыны

    -перац духмяны молаты - па густу

    -соль - па густу

     

    Апрацаваную тушку пеўня заліць халоднай вадой і сварыць да мяккасці, дадаўшы ў канцы варкі лаўровы ліст і духмяны перац. Затым пеўня выняць і выкарыстоўваць для падрыхтоўкі другіх страў, а булён працадзіць. Цыбулю, моркву і карэнні пачысціць, прамыць, нарэзаць саломкай і злёгку абсмажыць у разагрэтым алеі. Вычышчаную і вымытую бульбачку нарэзаць лустачкамі. У гарачы працэджаны булён апусціць абсмажаную гародніну, пракіпяціць 5-7 хвілін, затым дадаць бульбачку і працягваць варыць яшчэ 10-12 хвілін. Тым часам муку выгрэць у сметанкавым масле да з'яўлення прыемнага арэхавага водару, развесці невялікай колькасцю булёна і добра расцерці, каб не было камячкоў. Пасля гэтага пакласці ў чорбу мучную запраўку, чырвоны перац, соль, ўліць пракіпячоны квас і давесці да кіпення. Пры падачы ў талерку з чорбай пакласці смятану, тоўчаны часнык і зеляніну.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (09.07.2014)
    Праглядаў: 168 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar