-вада - 2 л
-певень - 1 шт.
-морква - 1 шт.
-корань пятрушкі - 1 шт.
-корань салеры - 1 шт.
-бульба - 4-5 шт.
-мука - 1 ст. лыжка
-масла сметанкавае - 30 г
-алей - 1 ст. лыжка
-смятана - 3-4 ст. лыжкі
-цыбуля - 1 шт.
-квас - 1 л
-часнык - 2-3 долькі
-зеляніна пятрушкі - 2 ст. лыжкі
-кроп - 2 ст. лыжкі
-лаўровы ліст - 1 шт.
-перац духмяны - 2-3 гарошыны
-перац духмяны молаты - па густу
-соль - па густу
Апрацаваную тушку пеўня заліць халоднай вадой і сварыць да мяккасці, дадаўшы ў канцы варкі лаўровы ліст і духмяны перац. Затым пеўня выняць і выкарыстоўваць для падрыхтоўкі другіх страў, а булён працадзіць. Цыбулю, моркву і карэнні пачысціць, прамыць, нарэзаць саломкай і злёгку абсмажыць у разагрэтым алеі. Вычышчаную і вымытую бульбачку нарэзаць лустачкамі. У гарачы працэджаны булён апусціць абсмажаную гародніну, пракіпяціць 5-7 хвілін, затым дадаць бульбачку і працягваць варыць яшчэ 10-12 хвілін. Тым часам муку выгрэць у сметанкавым масле да з'яўлення прыемнага арэхавага водару, развесці невялікай колькасцю булёна і добра расцерці, каб не было камячкоў. Пасля гэтага пакласці ў чорбу мучную запраўку, чырвоны перац, соль, ўліць пракіпячоны квас і давесці да кіпення. Пры падачы ў талерку з чорбай пакласці смятану, тоўчаны часнык і зеляніну.
|