-рубец (цялячы) - 3 кг
-рэпчатая цыбуля – 500 г
-морква – 500 г
-чорны перац (гарошак) - 10 шт.
-лаўровы ліст - 2 шт.
-часнык – 100 г
-малако - 1 л
-сметанкавае масла – 100 г
-вінны воцат- па густу
-часнык - па густу.
Цялячы рубец добра прамыць, апусціць у халодную ваду, давесці да кіпення. Яшчэ раз прамыць, ізноў заліць халоднай вадой і давесці да кіпення. Дадаць соль і спецыі. Варыць 3-4 гадзіны, да гатовасці. Гатовы рубец парэзаць дробнымі кавалкамі. Булён працадзіць, затым дадаць малако. Гатовы суп заправіць сметанкавым маслам, воцатам і часныком па густу.
|