-мука - 1 дэсертная лыжка
-сачавіца прамытая - 1 шклянка ці 200 г
-масла - 5 лыжак
-морква - 1 шт.
-вада - 3 шклянкі
-кроп - па густу
-спецыі - па густу
-пятрушка - па густу
-соль - 1 дробка
-цыбуліна - 1 шт.
-бульба - 1 шт.
Бульбу, моркву і цыбулю нацерці на дробнай тарцы. У рондалі змяшаць масла з мукой і паставіць на агонь. Дадаць астатнія інгрэдыенты, паступова дадаючы ваду. Пасля закіпання дадаць нарэзаную зеляніну, спецыі і соль. Давесці да гатовасці. Для лепшага выгляду ўсё можна здрабніць у блендары. Для соусу на патэльню з разагрэтым алеем (сланечнікавым ці аліўкавым) пакласці чырвоны перац і сухую мяту. Зняць з агню праз 2 хвіліны. Пакласці па 1 сталовай лыжцы соусу ў кожную порцыю.
|