-соевыя бабы – 500 г
-цыбуля зялёная - 5 пярынак
-зеляніна часныку - 2-3 пяра
-алей - 4 ст.л.
-мука - 1 ст.л
-зеляніна пятрушкі - 1 невялікі пучок
-яйка варанае - 2 шт.
-кіслае малако - 1 шклянка
-мята - па густу
-кроп - па густу
-молаты чырвоны перац - па густу
- соль - па густу
Маладыя бабы, апускаюць у падсолены кіпень і вараць, пакуль яны не стануць мяккімі. Наразаюць і абсмажваюць у падсоленым масле пёры цыбулі і часныку, пасля чаго злучаюць іх з бабамі, дадаюць муку і чырвоны молаты перац, разведзеныя вадой. Вараць каля 10 хвілін. Перад тым як зняць з агню, ўсыпаюць дробна нарэзаную зеляніну пятрушкі ці кроп. Падаваць на стол, заправіўшы яйкамі і кіслым малаком.
|