-трус - 400 г
-цыбуля - 1-2 шт.
-корань пятрушкі - 1 шт.
-морква – 1 шт.
-фасоль белая – 1 шкл.
-квас – 1 шкл.
-таматавая паста – 1 ст. лыжка
-чабор – 1 галінка
-соль - па густу
-зеляніна пятрушкі рубленая - па густу
-бульба - 3-4 шт.
-лапша - па густу
Фасоль перабраць ,прамыць у некалькіх водах і заліць вадой на 5-6 гадзін. Мяса прамыць,нарэзаць на невялікія кавалачкі(40-60 г),заліць вадой і варыць на слабым агні 20 хвілін, выдаляючы пену.Дадаць фасоль і цыбуліну,трохі пачакаўшы - дробку солі.Калі мяса і фасоль будуць амаль гатовыя,пакласці нарэзаны корань пятрушкі, моркву,бульбу,тамат-пасту, лаўровы ліст, галінку чабора і соль па густу. Асобна можна спасераваць з алеем і лыжкай тамата нарэзаныя саломкай цыбулю і моркву і ўліць у чорбу. Замест бульбы можна пакласці хатнюю лапшу. За 5 хвілін да гатовасці ўліць перакіпячоны хатні квас з хлеба ці вотруб'я. У канцы варкі цэлую цыбуліну і галінку чабора выняць.Пры падачы пасыпаць сечанай зелянінай. Чорбу можна рыхтаваць таксама з мяса ягня, курыцы ці са свініны
|