-фасоль - 1 шкл.
-цыбуля - 1 шт.
-часнык - 2 зубчыка
-мука пшанічная - 1 ст. лыжка
-алей - 4 ст. лыжкі
-арэхі грэцкія - ½ шкл.
1. Адварыць фасоль у дастатковай для супу колькасці вады.
2. Пасераваць цыбулю і часнык у алеі, у канцы дадаць лыжку мукі і яшчэ ледзь пасмажыць
3. Дадаць смажанне ў адвар фасолі, пасаліць, туды ж адправіць молатыя грэцкія арэхі. Варыць яшчэ 5-10 хвілін.
4. У канцы варкі пакласці зеляніну, лепш за ўсё кінзу і кроп. Далікатны, крэмавы, прыемнага колеру суп вам напэўна спадабаецца.
Да яго можна падаць жытнія сухарыкі з часныком. Фасоль пажадана замачыць на 3-4 гадзіны ці на ноч у халоднай вадзе, а потым першую пасля закіпання ваду зліць, тады фасоль не будзе выклікаць непрыемных адчуванняў у жалудку.
|