-1,5 л вады
-1 кубік сухога курынага булёна
-24 зубчыка часныку
-40 г нацёртага сыра “пармезан”
-3 жаўтка
-1 французскі багет
-дробка цёртага мушкатавага арэха
-пучок пятрушкі
-пучок кропу
-100 мл аліўкавага алею
-соль - па густу
-перац - па густу
1. Французскі багет парваць на кавалачкі сярэдняга памеру. Паліць невялікай колькасцю аліўкавага алею і перамяшаць.
Пасыпаць цёртым сырам “Пармезан” і яшчэ раз перамяшаць. Хлеб паставіць у разагрэтую да 200 С духоўку на дзве хвіліны.
2. Часнык здрабніць і абсмажыць на аліўкавым алеі.
3. Уліць ваду і дадаць кубік сухога булёна. Давесці да кіпення.
4. Сабраць алей з паверхні супу. Усыпаць дробку мушкатавага арэха і пасаліць.
5. Узбіць жаўткі і дадаць палоўнік булёна. Добра перамяшаць і ўсыпаць пятрушку.
6. Увесь час памешваючы, ўвесці ўзбітыя жаўткі ў суп і давесці да кіпення.
7. Разліць ў супніцы і падаваць з грэнкамі.
|