(мясны суп з памідорамі)
- бараніна - 145 г,
-сала баранавае ці масла топленае - 10 г,
- памідоры - 40 г ці тамат-пюрэ - 10 г,
-цыбуля рэпчатая - 100 г,
- соль.
Бараніну наразаюць кавалачкамі і смажаць на моцным агні да утварэння румянай скарыначкі, кладуць нашаткаваную рэпчатую цыбулю (1/3 нормы) і смажаць разам з баранінай, затым мяса з цыбуляй перакладаюць у глыбокі посуд, заліваюць вадой ці булёнам, дадаюць памідоры, нарэзаныя долькамі (ці тамат-пюрэ) і вараць да гатовасці. Пры падачы вельмі гарачы суп пасыпаюць нашаткаванай пакінутай цыбулю (2/3 нормы).
|