-гарбуз - 800 г
-фісташкі - 150 г
-цукар - 2 ст. лыжкі
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-часнык - 2 зубчыка
-масла сметанкавае - 2 ст. лыжкі
-кары-парашок жоўты - 1 гарбатная лыжка
-соус соевы - 2 ст. лыжкі
-булён курыны - 400 мл
-перац чорны молаты - па густу
1. Фісташкі ачысціць ад шкарлупіны, абліць кіпенем і вызваліць ад скуркі. Даць астыць, злёгку абсмажыць на сухой патэльні.
2. Цукар растапіць у падыходным посудзе на сярэднім агні, дадаць фісташкі і рыхтаваць, памешваючы, пакуль яны не пакрыюцца карамеллю.
3. Зняць з агню, выкласці фісташкі на сподак, даць астыць.
4. Апельсін абліць кіпенем, абсушыць, акуратна і вельмі тонка зрэзаць цэдру, нарэзаць яе тонкімі палоскамі.
5. З мякаці апельсіна выціснуць сок.
6. Цыбулю і часнык ачысціць і дробна нарэзаць.
7. Гарбуз ачысціць ад лупіны і насення, мякаць нарэзаць буйнымі кубікамі.
8. Алей разагрэць у рондалі, ўсыпаць парашок кары, дадаць цыбулю і часнык, злёгку падрумяніць на сярэднім агні.
9. Пакласці ў рондаль гарбуз і таксама злёгку падрумяніць, памешваючы.
10. Ўліць апельсінавы сок, соевы соус і гарачы булён, заправіць перцам.
11. Накрыць рондаль вечкам і рыхтаваць на слабым агні, пакуль гарбуз не стане мяккім, прыкладна 15-20 хвілін.
12. Пюрыраваць суп у блендэры, яшчэ раз заправіць. Разліць па талерках і ўпрыгожыць фісташкамі і апельсінавай цэдрай
|