- гарбуз (мякаць) – 500 г
- гароднінны булён - 500 мл
- сліўкі - 200 мл
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- алей - 2 ст. л.
- размарын (сечаны) - 1/2 г. л.
- сок - 1 цытрыны
- соль
- перац - па густу
- цукровы пясок - 3 ст. л.
- лаванда (галінкі з кветкамі) - 8 шт.
Нарэзаць мякаць гарбуза кубікамі. Цыбулю нарэзаць кубікамі. Разагрэць у рондалі алей. Патушыць у ім цыбулю, гарбуз і размарын.
Уліць булён, накрыць гародніну вечкам і варыць 20 хвілін. Зрабіць у булёне з гарбуза, цыбулі і размарына пюрэ, уліваючы пры гэтым сліўкі.
Закіпяціць суп. Перамяшаць яго з цытрынавым сокам. Заправіць соллю, перцам і дробкай цукру. Растапіць у маленькім рондалі пакінуты цукровы пясок.
Пакласці лаванду на паперу для выпякання і заліць яе паловай расплаўленага цукру. Перавярнуць кветкі і заліць іх пакінутай вадкасцю.
Разліць суп па глыбокіх талерках ці полым гарбузам. Упрыгожыць лавандай.
|