- гарбуз (мякаць) – 400 г
- цыбуля рэпчатая -2 шт.
- імбір – 20 г
- алей - 2 ст.л.
- гароднінны булён – 500 г
- сок - 2 апельсінаў
- соль
-перац
-цукар - па густу
- апельсін - 1 шт.
- зялёная цыбуля - 2 пучка
- сметанкавае масла - 1 ст. л.
- востры струкавы перац - насенне.
Нарэзаць мякаць гарбуза буйнымі кубікамі. Цыбулю і імбір ачысціць і дробна пасекчы. Разагрэць у рондалі алей і патушыць у ім цыбулю, гарбуз і імбір. Уліць булён і варыць 8 хвілін.
Зрабіць з супу пюрэ. Уліць апельсінавы сок і закіпяціць. Заправіць соллю, перцам і цукрам. Ачысціць апельсін і адлучыць мякаць ад перапонак. Зялёную цыбулю нарэзаць па касой.
Разагрэць на патэльні з антыпрыгарным пакрыццём сметанкавае масла. Патушыць у ім долькі апельсіна і зялёную цыбулю 1 хвіліну. Разліць суп па талерках, дадаць апельсіны і цыбулю . Пасыпаць насеннем перцу.
|