-300 г гарбуза
-2 сярэд. морквы
-100 мл слівак 10-20%
-100 сыравэнджанага бекона
-жменя грэцкіх арэхаў
-паўшклянкі паўсухога белага віна
-2 ст. л. смятанкавага масла
-соль
-белы перац молаты
Гарбуз і моркву нарэжце маленькімі кубікамі і рыхтуйце ў рондалі ў растопленым смятанкавым масле, зачыніўшы вечка, на моцным агні, памешваючы, 10 хвілін. У сярэдзіне працэсу ўліце віно.
Пакуль гародніна рыхтуецца - нарэжце бекон невялікімі кавалачкамі і абсмажце на сухой патэльні - 5 хвілін.
Арэхі пасечыце ў буйную дробку, і калі з бекону вылучыцца тлушч, дабаўце да яго,смажце яшчэ 2-3 хвіліны.
Затым пакладзіце на папяровы ручнік, каб сцёк тлушч. Ўліце ў рондаль з гароднінай паўтары шклянкі вады і давядзіце да кіпення, варыце 5 хвілін,з дапамогай блендэра здрабніце суп у пюрэ, дадайце сліўкі, соль і перац, нагрэйце амаль да кіпення але не кіпеціце, дадайце ў гарачы суп бекон і арэхі,перамяшайце і разліце па талерках.
|