- гарбуз - 1 кг
- аліўкавы алей - 4 ст.л.
- перац чылі (чырвоны) - 1-2 шт.
- часнык - 1 зубчык
- малако - 375 мл
- курыны ці гароднінны булён - 750 мл
- каляндра (парэзаная) - жменя.
Нагрэць духоўку да 200 С. Гарбуз ачысціць ад лупіны і насення і парэзаць. Пакласці ў форму, папырскаць алеем і запякаць 15-20 хвілін да мяккасці.
Пакласці гарбуз, чылі і часнык у рондаль з малаком і булёнам і давесці да кіпення (не перажывайце, калі расслаіцца). Зменшыць агонь і варыць 8 хвілін.
Трохі астудзіць, затым узбіць у блендэры і заправіць. Дадаць кінзу, калі выкарыстоўваеце, і пакласці зверху па лыжцы смятаны.
|