-гарбуз (маленькі) - 3 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-балгарскі перац - 1 шт.
-балгарскі перац (зялёны) - 1/2 струка -
соль - па густу
-перац - па густу
-базілік - 2 г.л.
-папрыка (молатая) - 1 ст.л.
-ялавічны булён - 1 л
-аліўкавы алей - 3 ст.л.
-грэцкія арэхі (тоўчаныя) – 50 г.
Вымыйце гарбузы, нарэжце кубікамі і пасыпце соллю, пасля чаго пакіньце на гадзіну ў друшляку. Разрэжце струкі перцу напалову, выдаліце насенне, пасля чаго нарэжце тонкімі доўгімі палоскамі.
Насечыце цыбулю. Разагрэйце ў патэльні аліўкавы алей і абсмажце ў ім на працягу 5 хвілін гарбузы, балгарскі перац і цыбулю. Пасыпце базілікам, чорным молатым перцам і папрыкай.
Пасаліце. Адначасова разагрэйце ў рондалі працэджаны булён. Дадайце гародніну і пакіньце настойвацца на працягу 10 хвілін. Пакладзіце ў талеркі тоўчаныя грэцкія арэхі і наліце суп
|