- імбір (корань) - 1 см
- сліўкі - 125 мл
- гарбуз – 500 г
- цыбуля-парэй (маленькае сцябло) - 1 шт.
- морква - 2 шт.
- бульба - 2 шт.
- сметанкавае масла - 1 ст. л.
- каляндра (молатая) - 1/2 г. л.
- гароднінны булён - 750 мл
- соль,
-чорны перац (молаты) - па густу.
Корань імбіра ачысціць ад скуркі і нацерці. Узбіць сліўкі з імбірам і да падачы на стол прыбраць у халадзільнік. Гарбуз ачысціць ад лупіны і, выдаліўшы насенне, нарэзаць буйнымі кавалкамі.
Моркву і бульбу вымыць, ачысціць і нашаткаваць дробнымі кубікамі. Цыбулю-парэй ачысціць, зрэзаўшы грубае лісце, а затым нарэзаць тонкімі кольцамі. У рондалі распусціць сметанкавае масла і, бесперапынна памешваючы, падсмажыць у ім гародніну.
Пасыпаць каляндрай і каля 5 хвілін працягваць смажыць на сярэднім агні. Затым заліць булёнам і варыць 25 хвілін да гатовасці гародніны. Суп пюрыраваць у рондалі з дапамогай блендэра.
Пасаліць, паперчыць і заправіць каляндрай. Падаваць у кубках, упрыгожыўшы сметанкавым крэмам і, па жаданні, пасыпаць сечанымі арэхамі.
|