- яблыкі (гатунку гольдэн) - 2 шт.
- гарбуз – 900 г
- алей - 2 ст.л.
- цыбуля рэпчатая (нарэзаная) - 1 шт.
- гароднінны булён – 450 г
- чабор (нарэзаны) - па густу
- соль
-перац - па густу
- сліўкі (нетлустыя)
- зеляніна пятрушкі - па густу.
Ачысціце яблыкі. Выміце асяродак і разрэжце на 4 часці. Парэжце на кавалачкі. Ачысціце гарбуз і таксама парэжце. У рондалі разагрэйце алей, выкладзіце нарэзаную цыбулю, абсмажце да мяккасці.
Выкладзіце ў рондаль кавалачкі гародніны, пасаліце, паперчыце, заліце булёнам, дадайце 500 мл вады і давядзіце да кіпення.
Паменшыце агонь, накрыйце і тушыце, увесь час памешваючы, 20-25 хвілін. Калі гародніна стане мяккай, выкладзіце гародніну ў блендэр ці кухонны камбайн і прыгатуйце пюрэ.
Выкладзіце зваротна ў рондаль, уліце сліўкі і на сярэднім агні праварыце, час ад часу памешваючы. Не кіпеціце! Падавайце, заправіўшы зелянінай.
|