-гарбуз - 800 г
-яблыкі чырвоныя - 400 г
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-корань імбіра свежы - 1 ст. лыжка
-карыца молатая - ½ гарбатнай лыжкі
-арэх мушкатавы молаты - 1 гарбатная лыжка
-булён гароднінны - 750 г
-алей аліўкавы - 2 ст. лыжкі
-сок яблычны - 250 мл
-разынкі - 4 ст. лыжкі
-арэхі кедравыя - 4 ст. лыжкі
1. Ачысціце яблыкі і гарбуз, выдаліце асяродак, нарэжце буйнымі кавалкамі. Імбір трэба ачысціць і дробна пакрышыць. Абліце разынкі кіпенем і замачыце.
2. Разагрэйце аліўкавы алей ці сумесь аліўкавага алею і сметанкавага масла на дне вялікага рондаля; дробна нарэжце галоўку цыбулі і адпраўце яе абсмажвацца ў рондаль да мяккасці (5-8 хвілін), памешваючы.
3. Умяшайце ў цыбулю, карыцу і мушкатавы арэх; абсмажвайце іх разам на працягу хвіліны, каб водар спецый максімальна расчыніўся.
4. Адпраўце ў той жа рондаль гарбуз, яблыкі і імбір; абсмажвайце на моцным агні хвіліну, пасля чаго заліце сумесь булёнам. Давядзіце да кіпення, зменшыце агонь, накрыйце вечкам і рыхтуйце 20-30 хвілін, пакуль гарбуз не стане зусім мяккім.
5. Дайце супу ледзь астыць, пасля чаго ператварыце ў пюрэ ў кухонным камбайне ці з дапамогай блендэра - паколькі ўсе інгрэдыенты разварацца, гэта не запатрабуе шмат высілкаў. Дадайце яблычны сок, разагрэйце, пасаліце і паперчыце па густу.
6. Разліце суп па талерках, дадайце ў кожную разынкі і кедравыя арэхі. Можна выкарыстоўваць гароднінны булён з кубіка, тут ён не адыгрывае сістэмаўтваральнай ролі.
Замест соку добра выкарыстоўваць сідр, калі такі заваляўся ў халадзільніку. Разліты па талерках суп можна таксама пасыпаць гарбузовымі ці сланечнікавымі семечкамі (натуральна, без лупіны).
Добра падыдуць карамелізаныя семечкі: Запівайце салодкім - сідрам, херасам ці нават партвэйнам гарбузовым.
|