- гарбуз – 450 г
- курыца (паляндвіца) – 250 г
- цыбуля-парэя (нарэзаная) – 350 г
- салера (нарэзаная) – 90 г
- малако - 350 мл
- масла сметанкавае – 25 г
- рыс басмаці - 115 г
- соль (па густу) - 1/2 г.л.
- цэдра апельсінавая (для ўпрыгожвання стравы) – 20 г
- цыбуля рэпчатая (разрэзаная на 4 часці) – 80 г
- морква (нарэзаная) – 200 г
- алей - 1 ст. л.
- перац чорны молаты - 1/2 г. л.
- кардамон (зялёны, 6 струкоў) - 1 г. л.
- перац чорны (гарошак) – 0,5 г.л.
Пачніце з курынага булёна. У рондаль пакладзіце курыныя сцёгны, рэпчатую цыбулю, моркву, салеру і перац гарошкам. Заліце 900 мл вады і давядзіце булён да кіпення на павольным агні.
Зніміце утварыўшуюся пену, калі ў гэтым ёсць неабходнасць, паменшыце агонь, накрыйце рондаль вечкам і варыце на працягу гадзіны. Працадзіце булён у чыстую міску, выдаліўшы гародніну.
Выдаліце скурку і косці з вараных курыных сцёгнаў і нарэжце мякаць тонкімі палоскамі. Ачысціце гарбуз і выдаліце асяродак. Нарэжце мякаць кубікамі ў 2-3 см велічынёй.
Разагрэйце алей і сметанкавае масла ў рондалі і абсмажвайце струкі кардамону датуль, пакуль яны не стануць набракаць. Дадайце нарэзанай цыбулі-парэя і гарбуз. Пасеруйце гародніну на сярэднім агні 3-4 хвіліны, увесь час памешваючы.
Затым паменшыце агонь, накрыйце рондаль вечкам і рыхтуйце яшчэ 5 хвілін (датуль, пакуль гарбуз не стане даволі мяккім). Адмерайце 600 мл булёна і выліце яго ў рондаль з гарбузом і цыбуляй.
Давядзіце суп да кіпення, затым паменшыце агонь, ізноў накрыйце рондаль і варыце 10-15 хвілін датуль, пакуль гарбуз не стане мяккім. Праверце, колькі ў вас засталося курынага булёна.
Развядзіце яго вадой да аб'ёму ў 300 мл. Прамыйце рыс і сварыце яго ў асобным рондалі, выкарыстоўваючы пакінуты булён. Пасаліце і паперчыце па густу.
Выміце з супу кардамон, затым у кухонным камбайне здрабніце гародніну ў супе так, каб ён набыў пюрэпадобную кансістэнцыю. Выліце суп у чысты рондаль, дадайце малако, курынае мяса і рыс (з булёнам, які не паспеў увабрацца).
Прагрэйце суп амаль да кіпення. Упрыгожце стужкамі апельсінавай цэдры і свежазмолатым чорным перцам і падавайце да стала з хлебам грубага памолу
|