- гарбуз - 1 шт.
- рыс - 2/3 шклянкі
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- перац салодкі (чырвоны) - 2 шт.
- масла сметанкавае - 1 ст. л.
- сліўкі – 1,7 шклянкі
- вада - 1 шклянка
- соль - па густу.
Гарбуз ачысціць ад скуркі і насення, мякаць нарэзаць кубікамі. Сечаную цыбулю абсмажыць на масле, дадаць 2/3 мякаці гарбуза, патушыць з даданнем вады 20 хвілін, працерці.
Да пюрэ дадаць рыс, нарэзаны кавалачкамі перац, пакінуты гарбуз, соль, 2/3 шклянкі вады і варыць да гатовасці рысу. У канцы ўліць сліўкі і праварыць 3-5 хвілін. Падаць з сечанай зелянінай ці грэнкамі.
|