1. Гарбуз ачысціць, выдаліць насенне, нарэзаць кубікамі. Пасераваць дробна пасечаную цыбулю у 60 г топленага масла. Дадаць мякаць гарбуза, папярэдне адклаўшы 300 г кубікаў. Заправіць спецыямі. Уліць булён і віно. Тушыць пад вечкам 20 хвілін.
2. Да малака дадаць 20 г топленага масла, 1/2 гарбатнай лыжкі солі і нагрэць. Памешваючы,усыпаць манку і давесці да кіпення. Дадаць маяран, сыр, жаўткі. ляпіць клёцкі і сварыць іх у гарачай падсоленай вадзе. Выняць з вады.
З.Суп перапрацаваць у пюрэ. Парэй памыць, пачысціць і нарэзаць кольцамі. Тушыць у супе разам з кавалачкамі гарбуза каля 8 хвілін. Памешваючы, уліць сліўкі і смятану. Дадаць клёцкі.
|