-1 гарбуз (5 кг),
-200 г цыбулі,
-2 струка пякучага перцу,
-1 зубчык часныку,
-200 г вяндліны,
-1 пучок пятрушкі,
-2 ст. лыжкі алею,
-2 ст. лыжкі таматавай пасты,
-600 мл гародніннага булёна,
-1ст. л. мукі,
-150 г кансерваванай кукурузы,
-150 г зялёнага гарошку,
-соль
Вялікім нажом зрэзаць верхнюю частку гарбуза. Выняць мякаць, пакінуўшы пласт таўшчынёй 1 см. Мякаць ачысціць ад насення і нарэзаць кубікамі(400 г). Цыбулю і струкі перцу дробна нарэзаць.
Часнык ачысціць і выдушыць ручным прэсам. Вяндліну нарэзаць кавалачкамі, пятрушку дробна нарэзаць. Мякаць гарбуза і цыбулю абсмажыць у алеі 3-4 хвіліны.
Дадаць перац, часнык, таматавую пасту, заліць булёнам і варыць 8 хвілін. Засыпаць муку, перамяшаць з кукурузай, гарошкам, вяндлінай і пятрушкай. Пасаліць і даць пастаяць 5 хвілін. Падаць у гарбузе.
|