-капуста (свежая ці квашаная - з квашанай суп будзе з кіслінкай) - 1 шкл. (аб'ём шклянкі 300 мл)
-1 вялікая цыбуліна
-1 невялікая морква
-рыс круглы - 3 ст.лыжкі
-арэхі (смачна з грэцкімі, з міндалем) - прыкладна 100-150 г
-1 свежы памідор без скуркі ці 1 ст.лыжка таматавай пасты -2 літра кіпеню
-соль,
-чорны молаты перац,
-палова гарбатнай лыжкі праванскай травы
-добры пучок зеляніны (ў гэты раз чарэмшына) для запраўкі
- смятана,
-сліўкі
-алей - 3 ст.лыжкі
Ў разагрэты рондаль з тоўстым дном наліць алей, выкласці дробна пасечаную гародніну і пратушыць 5-7 хвілін да мяккасці. Дадаць дробна пасечаны памідор ці таматавую пасту і перамяшаць.
Патушыць яшчэ пару хвілін. Дадаць рыс і ўліць ваду. Варыць суп на сярэднім агні прыкладна 15-17 хвілін да гатовасці рысу. У коўш блендэра пакласці прамытыя арэхі, пасечаную зеляніну і 2-3 палавіны супавай гушчы.
Узбіць да аднастайнага пюрэ. Суп выключыць, дадаць супавую гушчу-пюрэ і перамяшаць. Разліць па талерках. у не нішчымныя дні заправіць смятанай ці сліўкамі.
|