-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-морква - 1 шт.
-зялёная цыбуля - 100 г
-топленае масла - 1 ст.л.
-малако (нетлустае) - 250 мл
-гароднінны адвар - 500 мл
для клецак:
-масла – 500 г
-гароднінны адвар - 250 мл
-буйны авёс – 100 г
-пятрушка (дробна насечаная зеляніна) - 1 пучок
-яйка - 1 шт.
-соль,
-перац
акрамя таго:
-крэс салата - 2 пучка
-соль,
- перац - па густу
-сліўкі.
Цыбуліну ачысціць і нарэзаць маленькімі кубікамі, моркву ачысціць і нарэзаць лустачкамі. Зялёную цыбулю нарэзаць кольцамі, разагрэць топленае масла і абсмажыць у ім гародніну на працягу 2 хвілін.
Даліць да гародніны малако і паўлітра вады з гароднінным булёнам. Варыць суп на сярэднім агні прыкладна 15 хвілін.
Для клецак: давесці да кіпення 200 мл вады разам з маслам і булённымі кубікамі, кінуць у яе аўсянае зерне і не надоўга пакінуць для набракання. Дадаць да аўса пятрушку і яйка, заправіць масу спецыямі.
Гарбатнай лыжкай адлучыць ад масы маленькія клёцкі і на 8 хвілін пакінуць іх у падсоленай гарачай вадзе для прамочвання.
Зеляніну салаты памыць і пакласці ў суп. Усё разам расцерці да кансістэнцыі пюрэ і заправіць спецыямі. Узбіць сліўкі і падмяшаць іх да супу, пакласці ў суп клёцкі.
|