Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ГАРОДНІННЫ СУП З АЎСЯНЫМІ КЛЁЦКАМІ

    -цыбуля рэпчатая - 1 шт.

    -морква - 1 шт.

    -зялёная цыбуля - 100 г

    -топленае масла - 1 ст.л.

    -малако (нетлустае) - 250 мл

    -гароднінны адвар - 500 мл

    для клецак:

    -масла – 500 г

    -гароднінны адвар - 250 мл

    -буйны авёс – 100 г

    -пятрушка (дробна насечаная зеляніна) - 1 пучок

    -яйка - 1 шт.

    -соль,

    -перац

    акрамя таго:

    -крэс салата - 2 пучка

    -соль,

    - перац - па густу

    -сліўкі.

     

    Цыбуліну ачысціць і нарэзаць маленькімі кубікамі, моркву ачысціць і нарэзаць лустачкамі. Зялёную цыбулю нарэзаць кольцамі, разагрэць топленае масла і абсмажыць у ім гародніну на працягу 2 хвілін.

    Даліць да гародніны малако і паўлітра вады з гароднінным булёнам. Варыць суп на сярэднім агні прыкладна 15 хвілін.

    Для клецак: давесці да кіпення 200 мл вады разам з маслам і булённымі кубікамі, кінуць у яе аўсянае зерне і не надоўга пакінуць для набракання. Дадаць да аўса пятрушку і яйка, заправіць масу спецыямі.

    Гарбатнай лыжкай адлучыць ад масы маленькія клёцкі і на 8 хвілін пакінуць іх у падсоленай гарачай вадзе для прамочвання.

    Зеляніну салаты памыць і пакласці ў суп. Усё разам расцерці да кансістэнцыі пюрэ і заправіць спецыямі. Узбіць сліўкі і падмяшаць іх да супу, пакласці ў суп клёцкі.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (03.08.2014)
    Праглядаў: 239 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar