-пятрушка (зеляніна) - для ўпрыгожвання
-мука - 2 ст. л.
-соль - па густу
-30 г топленага масла
-200 г бульбы
-100 г рэпчатай цыбулі
-перац свежазмелены - па густу
-50 г грэцкіх арэхаў
-100 г гароху
Гарох замачыць на ноч у халоднай вадзе, прамыць, заліць халоднай вадой, варыць да мяккасці, 30 хвілін.
Бульбу ачысціць і дробна парэзаць. Алей разагрэць на патэльні, злёгку падсмажыць на ім муку. Грэцкія арэхі растаўчы.
Дадаць у рондаль з рыхтуемым гарохам бульбу, цыбулю, муку і арэхі. Варыць да гатовасці. Падаць, пасыпаўшы зелянінай пятрушкі.
|