-грыбы сушоныя – 50 г
-масла сметанкавае – 30 г
-корань пятрушкі - 1 шт.
-пастарнак - 1 шт.
-морква – 1 шт.
-салера – 1 шт.
-цыбуля рэпчатая - 2 галоўкі
-зеляніна – 30 г
-булён курыны – 400 г
-вада - 1.5 л
Вараць грыбны булён. Вараныя грыбы шаткуюць, дадаюць дробна нарэзаную рэпчатую цыбулю і пасеруюць.Замешваюць крутое прэснае цеста, як для локшыны дамашняй,раскочваюць у пласт і наразаюць на квадрацікі, на сярэдзіну якіх кладуць грыбны фарш, затым зашчыпваюць краі. Вырабы кладуць у кіпячую падсоленую ваду і вараць 3-5 хвілін. Грыбны булён змешваюць з курыным і даводзяць да кіпення. Пры адпачынку ў парцыённы посуд кладуць вырабы з грыбным фаршам, заліваюць булёнам і пасыпаюць зелянінай кропу
|