- грузды - 400г
- рэпчатая цыбуля - 2 шт.
- агурок (салёны) - 1 шт.
- пятрушка (корань) - 1/2 шт.
- памідоры - 2 шт.
- сметанкавае масла - 1 ст.л.
- булён грыбны - 1 л.
- масліны - 2 ст.л.
- цытрына (лустачкі) - 4 шт.
- соль,
-лаўровы ліст,
-перац чорны (гарошкам) - па густу
- смятана - 1 ст.л.
- пятрушка (зеляніна сечаная) - 1 ст.л.
Вычышчаны ад скуркі і насення агурок нарэжце лустачкамі і прыпускайце ў невялікай колькасці булёна 10 хвілін. Грыбы, цыбулю і пятрушку нарэжце саломкай, абсмажце на масле, затым пакладзіце ў кіпячы булён і варыце 10 хвілін. Дадайце агурок, нарэзаныя тонкімі лустачкамі памідоры, масліны, спецыі і варыце яшчэ 5-7 хвілін. Падавайце салянку з лустачкай цытрыны, вычышчанай ад цэдры, дадаўшы смятану і зеляніну.
|