-грыбы свежыя - 550 г
-алей аліўкавы - 6 ст. лыжак
-цыбуля-парэя - 1 штука
-мука кукурузная - 1 ст. лыжка
-малако казінае - 500 мл
-булён курыны - 1 л
-цытрына- 1 штука
-арэхі кедравыя - 1 гарбатная лыжка
-сліўкі 48%-выя - 6 гарбатных лыжак
1. Пакіньце 50 грам грыбоў, астатнія парэжце.
2. У рондалі разагрэйце 4 сталовыя лыжкі аліўкавага алею, дадайце нарэзаную цыбулю-парэю і грыбы, накрыйце вечкам і смажце, памешваючы, 15 хвілін да мяккасці.
3. Дадайце кукурузную муку, перамяшайце 1 хвіліну, затым дадайце малако і булён. Давядзіце да кіпення, паменшыце агонь, накрыйце вечкам і варыце 30-40 хвілін.
4. Пераліце суп у блендэр і ўзбіце да аднастайнага стану. Вярніце ў рондаль і дадайце цытрынавы сок, соль і перац.
5. Тонка нарэжце пакінутыя грыбы.
6. Разагрэйце пакінуты алей ў патэльні і дадайце грыбы і кедравыя арэшкі. Рыхтуйце некалькі хвілін, пакуль грыбы не стануць мяккімі і арэшкі румянымі. Дадайце ў суп і падавайце, упрыгожыўшы кожную талерку сліўкамі.
|