- грыбы (лепш за ўсё белыя) - 1 кг
- цыбуля рэпчатая - 2 шт.
- морква - 1 шт.
- бульба – 500 г
- алей - па густу
-смятана - па густу.
Для пачатку сварым грыбны булён. Для гэтага ў халодную падсоленую ваду пакласці падрыхтаваныя грыбы і паставіць на агонь; калі вада закіпіць, грыбы выняць, нарэзаць лустачкамі, ізноў пакласці і варыць.
Калі грыбы будуць гатовыя, пакласці перац, лаўровы ліст і варыць на ўмераным агні. Звычайна грыбны булён атрымліваецца вельмі канцэнтраваным, так што для падрыхтоўкі супу яго трэба трохі развесці кіпячонай вадой.
Зараз дробна нарэжам цыбулю і моркву і абсмажым на алеі да залацістай скарыначкі. У грыбны булён пакладзем бульбу, нарэзаную брусочкамі, пакладзем гароднінную смажанку і праварым ўсё да мяккасці. Падаваць такі суп лепш са смятанай.
|