- шампіньёны – 500 г
- цыбуля-шалот - 2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- соевае малако - 200 мл
- булён
- аліўкавы алей - па густу
- пятрушка (вялікі пучок) - 1 шт.
- соль - па густу
-перац - па густу
-кары - па густу.
Вымыць шампіньёны, парэзаць на дзве часткі і варыць у салёнай вадзе 35 хвілін. Выняць грыбы, дадаць кубік булёна з дзічыны і працягваць варыць булён яшчэ 10 хвілін. Наліць у рондаль аліўкавы алей, пакласці дробна нарэзаныя цыбулю і цыбулю-шалот і тушыць на слабым агні.
Затым ўліць 250 мл булёна з дзічыны і пры слабым кіпенні пагатаваць 5-10 хвілін. Здрабніць міксерам грыбы з соевым малаком і дадаць пюрэ ў рондаль. Тушыць на слабым агні 4-5 хвіліны.
Калі неабходна, дадаць рэшткі булёна з дзічыны. Пасаліць, паперчыць, пакласці дробку кары. Суп падаваць гарачым, пасыпаючы кожную порцыю свежай пятрушкай.
|