- грыбы – 350 г
- свіны фарш – 200 г
- кедравыя арэхі (падсушаныя, парэзаныя) – 25 г
- часнык (раздушаны) - 2 зубчыка
- каляндра - 2 ст.л.
- курыны булён - 1.7 л
- соевы соус - 1 ст.л.
- цукар - 2 ст.л.
- алей - 3 ст.л.
- зялёная цыбуля - 1 пучок.
Адлучыць ножкі грыбоў ад капялюшыкаў, парэзаць і падзяліць па розных місках. Злучыць свініну з арэхамі, часныком і паловай каляндры. Заправіць і сфармаваць 18 маленькіх шарыкаў.
Разагрэць 2 ст. л масла ў рондалі і абсмажыць фрыкадэлькі па 4-5 хвілін з кожнага боку. Выцягнуць і адставіць. Разагрэць у гэтым рондалі пакінутае масла і абсмажыць грыбныя капялюшыкі з цыбуляй на працягу 2-3 хвілін.
Дадаць булён, вярнуць у рондаль фрыкадэлькі і давесці булён да кіпення. Варыць 1-2 хвіліны на невялікім агні, дадаць ўсю каляндру і разліць па талерках.
|