-баравікі (сушоныя) – 25 г
-сметанкавае масла – 50 г
-шампіньёны – 110 г
-морква (парэзаная дробна) - 2 шт.
-салера (палачкі дробна парэзаныя) - 2 шт.
-цыбуля рэпчатая (дробна парэзаная) - 1 шт.
-цыбуля-парэя (дробна парэзаная) - 1 шт.
-лаўровы ліст - 2 шт.
-чабор (свежы) - 1 г.л.
-шафран (парэзаны) - 1/2 г.л.
-часнык (раздушаны) - 2 зубчыка
-соль - па густу
для завяршэння:
-шампіньёны – 225 г
-грэцкія арэхі (молатыя) – 110 г
-сметанкавае масла – 25 г
-сліўкі - 75 мл
-сухі херас - 75 мл
-цытрынавы сок - 1 дэс.л.
-соль - па густу
-чорны перац (молаты) - па густу.
Спачатку пакласці сушоныя грыбы ў гарлач з 275 мл кіпеню і замачыць на 30 хвілін. Тым часам у вялікім рондалі растапіць 50 г сметанкавага масла, дадаць усю падрыхтаваную гародніну, траву і часнык, памешваць на павольным агні, пакуль усё не будзе пакрыта маслам, затым уліць сушоныя грыбы з вадой і 2 л гарачай вады.
Дадаць трохі солі і давесці да кіпення, падтрымліваючы невялікі агонь. Пакінуць павольна кіпець на 1 гадзіну. Пасля гэтага пакласці друшляк над вялікай міскай і пераліць праз яго суп.
Выдаліць лаўровыя лісты, узбіць гародніну ў пюрэ, дадаўшы трохі булёна ў кухонны камбайн ці блендэр. Затым вярнуць гэта ўсё ў булён і ўзбіць венцам да аднастайнасці.
Працерці супавы рондаль папяровым ручніком і паставіць на агонь з 25 г масла. Абсмажыць парэзаныя грыбы на працягу 5 хвілін. Пасля гэтага ўліць суп, дадаць молатыя грэцкія арэхі, заправіць соллю і перцам і даць пагатавацца 10 хвілін на павольным агні.
Тым часам вельмі вострым нажом нарэзаць цэлыя грыбы на найтонкія кавалачкі для ўпрыгожвання. Калі пара падаваць суп, дадаць сліўкі, херас і цытрынавы сок, і падаваць гарачым, пасыпаўшы зверху сырымі грыбамі.
|